Jantters

Esittely

Jantters on suomenkielistä kantrimusiikkia esittävä yhtye. Yhtyeen ovat perustaneet pitkän linjan laulunkirjoittaja Antero Gustafsson ja nuoremman sukupolven kantrilaulaja ja -lauluntekijä Janne Kaunisto. Kokoonpanossa kitaroi telecaster-virtuoosi Tuomas Metsberg ja kompista vastaa monessa roots-ryhmässä rumpaloinut Sami Laakso.

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Elävien Kirjoissa perjantaina 2.9.2022. Kauniston ja Gustafssonin kynäilemät pitkäsoiton kappaleet kertovat elävien kirjoihin kuulumisen tavallisia tarinoita, jotka eivät kuitenkaan ole niitä kaikkein yleisimpiä. Albumilla vierailevia muusikoita ovat mm. Olli Haavisto, Saara Metsberg, Antti Ikola sekä Tomi Leino.

Kolme kitaraa studion seinällä

Janne Kaunisto

Janne Kaunisto on 31-vuotias loimaalaislähtöinen countrylaulaja- ja lauluntekijä. Kaunisto aloitti uransa 16-vuotiaana rock’n’roll-trubaduurina, ja jo 19-vuotiaana perustamansa yhtyeen Johnny B.D. & The Gasoline Guys myötä hänen tyylikseen vakiintui country.

Suomen kielellä lauletusta kantrimusiikista Kaunisto innostui mm. Freukkareiden ja Pekka Myllykoski & Jytäjemmareiden tuotantoon tutustuttuaan. Vuonna 2021 Kaunistolta ilmestyi ensimmäinen suomenkielinen kantrilevy Eilistä Vain, joka sisältää 10 Kauniston suomeksi kääntämää countrykappaletta.

Loppukesästä 2022 ilmestynyt Janttersin debyyttialbumi Elävien Kirjoissa on järjestyksessään neljäs Kauniston laulama täyspitkä sekä hänen toinen suomenkielinen julkaisunsa. Soolouran ja Janttersin lisäksi Kaunisto laulaa Tuomas Metsbergin kanssa perustamassaan Freud Marx Engels & Jung Tribute Bandissa.

Janne Kaunisto esiintyy

Kuvaaja: Jukka Kolari

Antero Gustafsson Somerolla

Kuvaaja: Marko Terva-aho

Antero Gustafsson

Antero Gustafsson on järvenpääläinen lauluntekijä.
Laulujen kirjoittamisen Gustafsson aloitti 80-luvun alussa Iiro Ollilan kanssa.

Yhtyeitä, joissa Gustafsson on soittanut, ovat mm. Larry & The Mullets sekä Markojuhani Rautavaaran kipparoima CapaCala. 1990-luvun lopulla Gustafsson aloitti yhteistyön Marko Ahon ja Pekka Myllykosken kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi Kalle Vanhapellon myötävaikutuksella Pekka Myllykoski & Jytäjemmarit.

PM&JJ:n aikana Gustafsson oli mukana julkaisemassa neljä pitkää levyä, monia ep- ja
singlelevyjä sekä useita kirjoja.

”Oli suuri kunnia laatia lauluja oman esikuvansa tulkittavaksi. Ja kuten Pekka monesti sanoi:
’Kirjottakaa pojat niitä lauluja!’. Tätä missiota toteutetaan nyt Jantters-nimen alla.”

Sami Laakso

Rumpali Sami Laakso on tuttu Hilland Playboys -yhtyeestä, joka on Antti Vuorenmaan ja Pauli Halmeen johtama helsinkiläinen nuoremman polven country-yhtye. Bändi soittaa Hilland Mondays -countrymusiikkiklubillaan Helsingin Ravintola Juttutuvassa.
Laakso kuuluu myös Tuomas Metsberg & His Strangers -kokoonpanoon, joka toimi taustabändinä Kauniston Eilistä Vain -levyllä.

Sami Laakso soittaa rumpuja
Tuomas Metsberg soittaa akustista kitaraa

Tuomas Metsberg

Luxury Liner -yhtyeen perustaja ja suomikantrin kovimmaksi kepittäjäksi luonnehdittu Metsberg on soittanut useiden merkittävien artistien kanssa ja on jäsenenä useassa muussa bändissä, kuten Jussi & The Boys, Uncle John Band sekä Johnny B.D. & The Gasoline Guys ja Freud Marx Engels & Jung Tribute Band, joissa Kaunisto soittaa myös.
Tuomas on myös soittanut Grammy-palkitun Redd Volkaertin Suomen kiertueella ja toiminut Helsinki Country Festivalin pääjärjestäjänä.